Kepiye lapisan seng saka kisi baja galvanis dibentuk??

Kisi baja galvanis minangka jinis kisi baja lan akeh digunakake.Sajrone proses produksi grating baja galvanis, lapisan seng bakal dibentuk ing permukaan.Banjur, carane lapisan seng dibentuk?Nalika baja grating workpiece kacemplungaken ing seng molten, pisanan mbentuk solusi ngalangi karo wesi (awak-tengah) ing lumahing.

Ing wektu iki, wesi logam saka basa grating baja wis dipun bibaraken karo atom seng ing negara ngalangi kanggo mbentuk kristal, loro atom logam nggabung, lan gaya gravitasi antarane atom relatif cilik.Nalika seng wis kebak ing solusi ngalangi, loro atom seng lan wesi buyar karo saben liyane, lan atom seng buyar ing matrik wesi saka grating baja pindhah ing kisi matriks lan mboko sithik mbentuk alloy karo wesi.

Wesi kasebar ing Cairan seng molten mbentuk senyawa intermetallic FeZn13 karo seng, kang klelep ing ngisor pot galvanizing hot-dip, kang seng slag.Nalika baja grating workpiece dibusak saka Cairan seng, lumahing mbentuk lapisan seng murni, kang kristal hexagonal, lan isi wesi ora luwih saka 0,003%.Proses mbentuk wesi-seng ing antarane lapisan, baja grating workpiece mbentuk lapisan wesi-seng nalika hot-dip galvanizing, kang ndadekake wesi lan lapisan seng murni digabungake.

a287d725 5f2a530 963d0 wae


Wektu kirim: Jul-11-2022